Apple si Mac OS

In jos

Apple si Mac OS

Mesaj  Admin la data de Lun Aug 16, 2010 4:11 am

Mac Operating System a fost lansat in anul 1984 impreuna cu primele calculatoare de tip Macintosh produse de Apple si este un sistem de operare din categoria UNIX

In acei ani cel mai mare producator de calculatoare era IBM, companie la care Steve Jobs (co-fondator al Apple) se referea uneori folosind cuvintele "Big Brother" deoarece utilizatorii erau fortati sa foloseasca produsele IBM neavand o alta alternativa. Bazandu-si campania de promovare Macintosh pe aceasta idee si asociind-o cu romanul lui George Orwel- "1984", roman in care gandurile si actiunile membrilor societatii erau controlate de un singur om, Apple sub conducerea lui Steve Jobs creeaza urmatorul clip de promovare:

Big Brother este simbolizat de liderul ce apare pe ecran si pe care toti il asculta orbeste:
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Inainte ca Bill Gates sa se asocieze cu IBM si sa devina el insusi "Big Brother" detinand monopolul sistemelor de operare, el a lucrat o perioada pentru Apple, chiar si astazi detinand o parte din actiunile acestei firme.Totusi, in acei ani, Bill Gates inca recunostea superioritatea produselor Apple:

Bill Gates la o conferinta MacWorld:
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Steve Jobs a introdus in anul 1984 calculatorul Macintosh impreuna cu sistemul de operare Mac OS.

Steve Jobs la conferinta MacWorld din 1984:
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

In anul urmator Steve a fost demis de la conducerea companiei pe care o infiintase tocmai de catre John Sculley, pe care el insusi il recrutase pentru a fi vicepresedinte Apple, acesta venind de la compania PEPSi.Sculley a spus ca Jobs l-ar fi convins sa lucreze cu el folosind urmatoarele cuvinte:"Vrei sa ramai la PEPSi si sa vinzi apa cu zahar toata viata sau vrei sa vii cu mine si sa schimbi lumea?". Motivul pentru care Sculley nu l-a mai vrut pe angajatorul sau in companie a fost modul diferit in care acestia vedeau viitorul companiei si faptul ca de multe ori Jobs era foarte autoritar, neluand in considerare ideile altora. Asa Steve insusi sustinea, el nu era interesat ca ideile sale sa fie neaparat corecte ci era interesat ca aplicarea acestora sa aduca succes. Consiliul de directori a fost insa de acord cu John Sculley si s-a hotarat concedierea lui Steve Jobs.
In prezent directorul general Oracle, Larry Ellison condamna decizia care a fost luata atunci: "Concedierea lui Jobs aproape a distrus Apple, şi ar fi distrus compania dacă Steve n-ar fi revenit să-i salveze"

Larry Ellison, directorul general Oracle:
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Steve Jobs s-a intors la Apple in anul 1997 iar in 1998 a avut loc si lansarea primului produs creat sub indrumarea sa, acest produs fiind IMac.

Prima prezentare IMac la conferinta Macworld din 1998:
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
De remarcat faptul ca in cazul calculatoarelor IMac toate componenetele erau integrate in ceea ce la calculatoarele normale nu era decat monitorul. La fel se intampla si in prezent, numai ca acum IMacurile au aspectul unui monitor plat.

Astfel Apple a inceput sa redevina ceea ce a fost, pentru ca in anul 2010, pe 26 mai, dupa o rivalitate de 30 de ani intre Apple si Microsoft, steve Jobs sa isi vada visul implinit. La aceasta data Apple avea o capitalizare bursiera de 222 miliarde de dolari, fata de 219 miliarde de dolari cat valorau actiunile Microsoft.

Test de pornire Snow Leopard vs Windows 7:
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
De retinut ca acest tip de test nu reflecta performantele generale ale sistemului de operare.

avatar
Admin
Admin

Mesaje : 131
Data de inscriere : 15/08/2010

Vezi profilul utilizatorului http://upgcoders.forumotion.eu

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum